C O F F E E A G A P E

Az oldal töltődik

Leállítás

Brazil

Kategória:

Leírás

A Brazil kávénk különösen népszerű eszpresszó kompozíció. A braziliai Minas Gerais tartomány válogatott arabica babjából, valamint az indiai Elk Hill Farmról származó robustából áll.

A Braziliából származó babot „honey” eljárással dolgozzák fel, így természetes édes ízt tartalmaz, amely a száradási időtől függően telt testet kölcsönöz a kávénak. Ebben az eljárásban a gyümölcshúst ugyan eltávolítják, de a pektin réteget rajta hagyják a babon. A ragacsos pektin réteg mennyiségétől függ a kávé édessége, ezért nagyon kényes folyamat, hogy pontosan mennyit hagynak rajta, hiszen a lezajló kémiai folyamat adja a végeredményt. Minél több marad rajta ebből a rétegből, általában annál édesebb kávét kaphatunk. A rajta hagyott pektinnel együtt kiteszik száradni a babokat és ekkor zajlik le a fermentációs folyamat. Attól függően, hogy mennyi ideig tart a fermentáció a magok színe változik.

A Brazil kávékompozíciónk különösen erős, benne csokoládé és egyéb édes aromák tűnnek fel, de finom gyümölcsös jegyet is hordoz, diós, fűszeres árnyalatokkal. Savassága finom és lágy.

UTZ tanúsítvány

Földrész:

  • Dél-Amerika, Brazília
  • Dél-Ázsia, India

Pörkölés:      4/5

Erősség:        4/5

Savasság:     1/5

Utóíz:            3/5

X