Leírás
A Brazil kávénk különösen népszerű eszpresszó kompozíció. A braziliai Minas Gerais tartomány válogatott arabica babjából, valamint az indiai Elk Hill Farmról származó robustából áll.
A Braziliából származó babot „honey” eljárással dolgozzák fel, így természetes édes ízt tartalmaz, amely a száradási időtől függően telt testet kölcsönöz a kávénak. Ebben az eljárásban a gyümölcshúst ugyan eltávolítják, de a pektin réteget rajta hagyják a babon. A ragacsos pektin réteg mennyiségétől függ a kávé édessége, ezért nagyon kényes folyamat, hogy pontosan mennyit hagynak rajta, hiszen a lezajló kémiai folyamat adja a végeredményt. Minél több marad rajta ebből a rétegből, általában annál édesebb kávét kaphatunk. A rajta hagyott pektinnel együtt kiteszik száradni a babokat és ekkor zajlik le a fermentációs folyamat. Attól függően, hogy mennyi ideig tart a fermentáció a magok színe változik.
A Brazil kávékompozíciónk különösen erős, benne csokoládé és egyéb édes aromák tűnnek fel, de finom gyümölcsös jegyet is hordoz, diós, fűszeres árnyalatokkal. Savassága finom és lágy.
Földrész:
- Dél-Amerika, Brazília
- Dél-Ázsia, India
Pörkölés: 4/5
Erősség: 4/5
Savasság: 1/5
Utóíz: 3/5