C O F F E E A G A P E

Az oldal töltődik

Leállítás

Etióp Erdei Kávé Bio

Kategória:

Leírás

ETIÓP ERDEI KÁVÉ BIO

Etiópia az arabica kávék származási országának számít. Ott a kávét többnyire természetes erdei kertekben szüretelik, ahol még mindig vad kávéfák nőnek. Etiópiai bio arabica erdei kávénk a Sidamo régióból származik, ami az ország déli részén, 1600-2000 méteres tengerszint feletti magasságban található. Az erdei kertek egyik előnye, hogy árnyékosak, ilyen körülmények között viszont lassabban érik a kávécseresznye. Mindez azt jelenti, hogy több idő áll rendelkezésre a kávészemek jellegzetes gyümölcsös és frissítő ízének megérlelésére. A kávécseresznyét kézzel szedik, mossák, majd napon rendszeres forgatással gondosan megszárítják. Az organikusan termesztett kávé virágos és gyümölcsös ízvilágú, emlékeztet a jázmin és a kávévirágszirup illatára. Ezekhez az aromákhoz egy intenzív, fűszeres utóíz társul. Komplex savasságú kávé, amely citrusos jegyeket tartalmaz.

Bio + UTZ tanúsítvány

E kávé megvásárlásával kilónként 1,50 Euro-val támogatja a kolumbiai kávétermelőket.

Földrész: Kelet-Afrika, Etiópia

Pörkölés:      2/5

Erősség:        3/5

Savasság:     4/5

Utóíz:            3/5

X