Leírás
ETIÓP ERDEI KÁVÉ BIO
Etiópia az arabica kávék származási országának számít. Ott a kávét többnyire természetes erdei kertekben szüretelik, ahol még mindig vad kávéfák nőnek. Etiópiai bio arabica erdei kávénk a Sidamo régióból származik, ami az ország déli részén, 1600-2000 méteres tengerszint feletti magasságban található. Az erdei kertek egyik előnye, hogy árnyékosak, ilyen körülmények között viszont lassabban érik a kávécseresznye. Mindez azt jelenti, hogy több idő áll rendelkezésre a kávészemek jellegzetes gyümölcsös és frissítő ízének megérlelésére. A kávécseresznyét kézzel szedik, mossák, majd napon rendszeres forgatással gondosan megszárítják. Az organikusan termesztett kávé virágos és gyümölcsös ízvilágú, emlékeztet a jázmin és a kávévirágszirup illatára. Ezekhez az aromákhoz egy intenzív, fűszeres utóíz társul. Komplex savasságú kávé, amely citrusos jegyeket tartalmaz.
E kávé megvásárlásával kilónként 1,50 Euro-val támogatja a kolumbiai kávétermelőket.
Földrész: Kelet-Afrika, Etiópia
Pörkölés: 2/5
Erősség: 3/5
Savasság: 4/5
Utóíz: 3/5